Termékek Menü
0
   

Hogyan NE tegyük tönkre hamar a tintasugaras nyomtatónkat?

Hogyan NE tegyük tönkre hamar a tintasugaras nyomtatónkat?

Végre megvan a nyomtatónk, már csak az a dolgunk, hogy használjuk. Viszont vannak szarvashibák, amiket folyton elkövethetünk, ha nem figyelünk oda, és akkor a nyomtató élettartama jelentősen csökkenhet. Most összeszedünk 10 fontos pontot, amit nem szabad elkövetni, ha a nyomtatót hosszútávú használatra szánjuk, és idegeinket is meg szeretnénk kímélni a felesleges elpattanástól.

NE cserélgessük esztelenül a patronokat!
A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogyha az utángyártott tintapatronokat válogatás nélkül keverjük a nyomtatóban. Ha eredeti patront  használunk, az egész szett legyen eredeti patronból. Ha utángyártottat használunk, csakis egy gyártótól származó tintapatront használjunk a nyomtatóban. Miért? Egyrészt a chip inkompatibilitás, másrészt pedig a tinta miatt. A tintapatronban lévő tinták különböző savassággal rendelkeznek, ezáltal nemigen tesz jót a nyomtatófejnek, ha a különböző tintapatronokat vegyítjük. Tehát: ha elégedettek vagyunk egy utángyártott tintapatronnal, ne cserélgessük azt. De mi a helyzet, ha nem vagyunk elégedettek vagy váltani szeretnénk? Mindenképpen szettben cseréljük a tintapatronokat, egyenként nem. Azonban a nyomtatófejben maradhat még tinta, ezáltal szoftveres fejtisztítás és fejtisztító folyadék használata jelentősen ajánlott a két patron szett cserélése közben.

NE cserélgessünk tintát!
Az előző tintapatronos cserélgetés a tintára is igaz: nem szabad azokat vegyíteni vagy keverni.

NE cseréljük fel a tintát!
Abban az esetben, ha nem tintapatron cserélgetéssel, hanem tinta utántöltéssel használjuk a nyomtatót, figyeljünk arra, hogy a megfelelő tintát a megfelelő színhez öntsük. Ez általában nem problémás addig, amíg a nyomtató például két fekete színt nem használ. A pigmentes tintát mindig a PG –hez töltsük, ha van ilyen a nyomtató patronjai között. A feketék felcserélése nyomtatási hibához vezethetnek.

NEM használjuk a nyomtatót.
A tintasugaras nyomtatót hetente pár alkalommal ajánlott használni, különben beszárad. Tehát ha tintapatronon szeretnénk spórolni, semmiképpen sem jó taktika, ha a nyomtatót állni hagyjuk a sarokban. Ha nem tudjuk vállalni a heti pár alkalommal történő nyomtatást, akkor válasszunk lézernyomtatót – mivel az nem szárad be, azonban teljesen más fenntartási költségekkel és tulajdonságokkal rendelkezik, mint a tintasugaras társai.

Túlterhelés.
A másik véglet, amikor a nyomtatót túlhajszoljuk. A készüléket csak a havi maximális ajánlott oldalszámmal terheljük le. Ha ennél többre van szükségünk, másik nyomtatót szükséges választani.

Minden este kikapcsoljuk a nyomtatót.
Mi is az áramspórolás mellett vagyunk, tényleg. Azonban a mai, fejlett nyomtatók már rendelkeznek elalvás funkcióval, így energiatakarékos módba átvált, ha nem használjuk. Azonban vannak, akik még megrögződve minden este kikapcsolják a nyomtatót, vagy amikor már nem használják. Csak akkor kapcsoljuk ki a nyomtatót, ha tudjuk, hogy hosszútávon nem fogjuk használni. Hogy miért? Mert a nyomtató amikor ki-és bekapcsol, karbantartást végez magán. Ekkor jelentősnek számítható tintamennyiség is elhasználódik, illetve a hulladék tinta tároló is hamarabb megtelik. Tehát ha gyakran kapcsolgatjuk a nyomtatót, akkor számíthatunk arra, hogy a nyomtató tintapatronjai igen  hamar ki fognak ürülni.

NEM végzünk karbantartást a készüléken.
Ha mást nem is, időközönként egy fúvókaellenőrzési mintát nyomtassunk, ellenőrizzük a készülék állapotát. Ha nem megfelelő, végezzünk szoftveres tisztítást a nyomtatófejen. Ha pacákat látunk a papíron, végezzünk görgőtiszítást. Nem kell ezeket túl gyakran elvégezni, azonban ha nem csak hajtjuk a készüléket, hanem karban is tartjuk, hosszabb távon lesz nyomtatónk.

NEM megfelelő papír választás.
Általában kevés szó esik a papír kiválasztásáról, azonban nagyon fontos, hogy ne a legolcsóbb papírt válasszuk ki! A papírból nyomtatás közben apró szemcsék szabadulnak fel, ami rátapadhat a nyomtatófejre. Minél rosszabb minőségű a papír, annál több szemcse tapad a fejre, így hamarabb megy tönkre. Ajánlott olyan gyártók papírjait vásárolni, akik alapvetően nyomtatókat is gyártanak. Ezt követően nézzük meg a számunkra fontos információkat: újrahasznosított papír, papír tömege, mérete, stb…

NEM jó helyen tároljuk a nyomtatót.
A készüléket és a tintapatronokat, tintákat mindig megfelelő hőmérsékleten, közvetlen napfénytől távol tartsuk. Másik fontos dolog, hogy télen a fűtőtest mellé ne helyezzük, ugyanis a készülék a melegtől hamarabb beszáradhat. Figyeljünk emellett arra, hogy poros, szennyezett körülmények közé ne helyezzük a készüléket, szintén nyomtatási hibához vezethet, ha a nyomtatófejre por kerül.

NEM veszünk nyomtatót.
Néha talán az a legjobb smiley

 

Kijelentjük, hogy a www.nyomtassotthon.hu birtokolja az oldalainkon olvasható információkat. A www.nyomtassotthon.hu webshopot és oldalainak tartalmát, kialakítását nemzetközi és magyar törvények is védik. Köszönjük, ha a cikket megosztja ismerősei között, de tilos az oldalról származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése, főleg forrás megjelölése nélkül. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: ciss
Menü
Gond van? Nincs!

NEM ELÉGEDETT? 14 napon belül visszaküldheti a csomagot, még akkor is, ha kipróbálta a terméket! Foxpost csomagautomata választása esetén visszaküldési költség sem terheli. A tájékoztatás nem teljes, részletek itt.

Nem használta fel?


Nem használta fel, amit vett? Nálunk lehetősége van (a 14 napos elálláson kívül) a vásárlástól számított 30 napon belül a termék visszaküldésre, amennyiben az bontatlan, sértetlen, újra eladható állapotban van. Részletek itt.

Szállítási módok

FoxPost csomagautomata átvétel: 799.- forint most akciós 590.- szállítási díjjal vehető igénybe, kényelmesen kivehető az automatából a termék. Akár sorbanállás nélkül intézheti, bankkártyával fizetve (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).  Nyomtató sajnos méreténél fogva így nem átvehető. A csomag átvételére az automatába érkezést követően 3 nap áll rendelkezésére.

GLS Csomagponttal történő kiszállítással is kérheti csomagját. Kényelmes megoldás. Bruttó 960.- szállítási díjjal vehető igénybe, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenesen választható. Nyomtató sajnos méreténél/súlyánál fogva így nem átvehető.
 

Pick Pack Pontos átvétel: 990.- forint szállítási díjjal rendelkezik, kényelmes megoldás, ha nem szeretné várni a futárt (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).


GLS futárszolgálattal történő kiszállítással, az ország egész területén, 1.390-1.590.- szállítási díjjal, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás.  Szállítási díjakért kattintson ide!

Partnerünk


Fogyasztó Barát: webshopunk a Fogyasztó Barát közösség tagja. Ismerje meg jogait játékosan!

Válasszon jól!
Facebook