Kedves Látogatónk! Ahogy más webshopok is, mi is cookie-kat használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Kérjük, ha elfogadja, nyomja az "Elfogadom" gombot. A beállítások módosításánál pedig megadhatja, mely cookie használatát engedélyezi. További információkat Adatvédelmi tájékoztatónk nyújt.
Termékek Menü

Blog, tudástár

A NyomtassOtthon.hu kizárólag csak olyan márkákat forgalmaz, melyeket letesztel és átesik a szigorú minőségi ellenőrzésen. Nem hiszünk az általános figyelemfelkeltő leírásoknak, teszteljük és használjuk a termékeket, mivel tudjuk, hogy a hosszútávú együttműködés ügyfeleinkkel csak így lehetséges. Ebben a leírásban megismerheti az általunk kedvelt márkákat.

 

Ügyfeleink gyakori kérdéseiből írunk egy kisokos sorozatot. A mostani cikkünkben választ keresünk arra, hogy hogyan nyomtassunk kétoldalasan, okosan. Egy finom kávé mellett egyszerűen elolvasható, átvehető. Milyen trükkök, praktikák állnak rendelkezésre a gazdaságos, kétoldalas nyomtatáshoz és milyen fogalmakat lehet eközben megismerni. Részletesen és érthetően leírjuk a lépéseket, részletekért olvasson tovább.

 

Epson M1140 nyomtatóA nyomtató gyártók arra törekednek, hogy környezetbarátabb megoldásokat hozzanak létre: egyrészt a nyomtatók előállítási, másrészt a nyomtatók fenntarthatósági szempontjait veszik figyelembe. Így jött létre az Epson EcoTank monokróm szériája, melyet kifejezetten lézernyomtatók kiváltására terveztek. Sikerült nekik a leváltás? Kinek jó választás és kinek nem jó ez a nyomtató? Milyen más lehetőség van még a lézernyomtató leváltására? Cikkünkből kiderül.

 

Élvezze a gondtalan használatot a 3 éves jótállásra vonatkozó ajánlatnak köszönhetően a Canon jóvoltából. A promóció a kiírásban szereplő nyomtatókra vonatkozik. A NyomtassOtthon.hu kiemelt Canon partner, így nyugodt szívvel vásárolhat Canon tintasugaras és lézernyomtatókat, illetve scannereket, egyéb Canon kiegészítőket is.
 

Melyik Epson alkalmazás mit jelent és mire lehet használni? Ezek az alkalmazások megkönnyítik a mindennapi életet, segítenek a mobil nyomtatásban, szkennelésben és dokumentumok küldésében okostelefonról vagy táblagépről. Ismerje meg őket, hogy Önnek is könnyebb legyen a nyomtatás! Kitérünk a Google Cloud Print™, Apple Air Print™, Epson Connect és Epson Scan-to-Cloud szolgáltatásra is.

 

 

Több nyomtatót is teszteltünk pár nap alatt: az Epson L3160 után az Epson M3140 készüléket vetettük górcső alá. Az Epson leírása szerint az új mono EcoTank nyomtató az üzleti életben találja meg a helyét. Ráadásul rendkívül felhasználóbarát, stílusos és kompakt kivitelben. 11 000 oldalt nyomtathat a mellékelt tintával, amely két palackban található. Az USB-csatlakozás, a 20 oldal / perc nyomtatási sebesség és a duplex nyomtatás segít a termelékenység magas szinten tartásában. Mi megnéztük, hogy mit szól a készülék a dokumentumokhoz, a postai küldemény feladóvevény kinyomtatásához (zöld cetli ajánlott levelekhez), illetve hogyan másol, scannel. Vajon boldogul az etikettekkel is? Hogy miben más az új M széria, mint a régi, olvasson tovább.

 

 

L3160 nyomtatóNagy örömünkre szolgált nagyobb tesztet végezni az Epson L3160 nyomtatóval. Kipróbáltuk, ahogy elődeit: dokumentum nyomtatás, fénykép nyomtatás különböző felületekre. Nagy kérdés, hogy birkózik meg ezekkel a fotópapírokkal? És mit szól az etikettekhez?

 

 

 

Két nyomtató - hasonló tulajdonságok, azonban különböző árkategória. Vessük össze, mit tud az egyik nyomtató, mit tud a másik nyomtató. Miben jobb az egyik, miben jobb a másik? Melyik lesz a befutó? Az Epson XP-342 vagy az Epson L3160? Vagy nincs is alapja az összehasonlításnak?

 

 

 

Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy létezik megfizethető nyomtató, alacsony fenntartási költséggel? Mi tudunk! Sőt, lehet, hogy Önnek is az van otthon, csak még nem tud róla. Az általunk átalakított és tesztelt nyomtatók bármilyen tintapatront elfogadnak, ami méretileg megfelelő, így rendkívül gazdaságos. Tehát hogyan is nyomtassunk chiptől függetlenül? Részletekért olvasson tovább...
 

Biztosan már Ön is észrevette, hogy egyes kereskedőknél a nyomtató kellékanyag igencsak olcsó, és úgy látja, hogy akár ezreket /  tízezreket is spórolhat akkor, ha a legolcsóbb helyről veszi meg a tintapatront, tonert vagy nyomtatót. De biztos, hogy spórol? Szíve joga bárhonnan vásárolni, azonban tájékoztatta bárki is, hogy a kellék honnan való? Valóban az, aminek látszik? Úgy gondolja, hogy ez Önt nem érdekli, hiszen rengeteget spórolt az olcsóbb kellékanyaggal, azonban ez igencsak fontos kérdés.

Megfelelő nyomtatót választani kicsit nehezebb, mint jó ketchupot választani, bár utóbbi vásárlása is évről évre egyre nehezebb. Visszatérve a nyomtatási világba: keveset nyomtatóknak összehasonlítva ajánlunk megfelelő nyomtatókat.

 

Az „eredeti patron drága – az utángyártott patron pedig kockázatos” problémakörre kitaláltunk egy egyedülálló megoldást, melyet akár már a meglévő nyomtatóján is használhat. Részletek a cikkben, adatokkal alátámasztva.

 

Akár nagyobb kellemetlenség is származhat abból, ha kifogy a tinta, és ezt az érzést valahogy mindenki át tudja érezni. Még ha van is otthon tartalék tintapatron, a tintapatroncsere időigényes (természetesen ha tényleg van otthon, és ráadásul jó típus is lapul a fiókban). Ha elfoglalt és munkája vagy egy fontos ügy függ a nyomtatójától, egyszerű a megoldás. Az Epson EcoTank külsőtartályos nyomtatója rendkívül nagy kapacitású tintatartályrendszerrel rendelkezik, így nincs többé szükség patronokra.

Megtelt, beszáradt, nem nyomtat megfelelően? Ha nem boldogul vele, segítünk! Epson tartályos készülékek javítása, karbantartása a mi szakterületünk! Olvasson tovább!
Mi nemcsak áruljuk, hanem ismerjük is az Epson külső tartályos készülékeit. Legyen szó Epson tartályos nyomtató garancián túli karbantartásáról, nyomtatófej tisztításáról, hulladéktartály cseréjéről, karbantartásáról, egyéb problémák elhárításáról. Emellett fordulhat hozzánk Epson tintapatronos nyomtatók karbantartása és javítása esetén is.
 

"Egy európai, 8000 ember bevonásával készült kutatás szerint az emberek legnagyobb “nyomtató parája”, hogy kifogy a festék. Az európai szülők 56%-a szembesült már a “nyomtató para” pillanatával, mikor otthoni nyomtatójukból kifogyott a tinta és ez 50%-uk számára jelentett problémát, hiszen nem tudták például a gyerek házifeladatát kinyomtani, stb." - írja az Epson. Nézzük meg, hogy mit is jelent külső tartályos nyomtatóval nyomtatni, és mennyit spórolhat vele.
 

A legújabb Epson EcoTank nyomtatók nemcsak új külsőt, hanem új funkciókat is kaptak.
A készülékek várhatóan 2017. októberétől kaphatóak.
A legújabb készülékek L4150, L4160, L6160, L6170, L6190 néven kerülnek piacra.
Szeretne róluk többet tudni? Olvasson tovább!

 

Egy kép többet ér, mint ezer szó. És mi a helyzet a videókkal? Az alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy mi a különbség az L486, L655 és L810 nyomtatók között: nemcsak a műszaki adatokat vesszük sorra, hanem a különböző papírokra történő nyomtatást, mindezt videókkal és összehasonlító képekkel fűszerezve. Ha igazán gazdaságos nyomtatót szeretne vásárolni, de nem tudja, hogy a nagy kínálatban melyik lenne a megfelelő, az alábbi cikk kihagyhatatlan. A részletekért olvasson tovább..

Sokan kérdezték tőlünk, hogy mi a különbség a pigment alapú tinta és a dye alapú tinta között. Ezért készítettük ezt a cikket és videót. A videóban bemutatjuk a kenődés tesztet, a cikkben pedig leírjuk az érdekes különbségeket. Emellett rávilágítunk a felhasználók által elkövetett gyakori hibákra, és arra, hogyan lehet azokat elkerülni a hosszabb nyomtató élettartam elérése érdekében. Nem is olyan nehéz, meglátja.. olvasson tovább!
 

A CISS rendszer egy bonyolultnak látszó, ámde mégis egyszerű eszköz az olcsó tintasugaras nyomtatáshoz.

A blogunkon több hosszabb cikk is található a CISS rendszerről, azonban most zsigereire bontva egyszerűen bemutatjuk, hogy mindenki megérthesse, hogy érhető el az otthoni olcsó nyomtatás, és hogy lehetséges a használata, ha már van egy nyomtatója, és szeretné jobban kihasználni. Sorra vesszük a különböző patronokat, nyomtatókat, kinek való és kinek nem való a külső tartály.
 

Tudjuk, hogy mit jelent kezdőnek lenni, és tudjuk azt is, milyen a felfelé vezető út: általában rögös és hepehupás. Cégünk 1996 óta van a piacon, így bőven szereztünk tapasztalatot abban, hogy mit jelent a vállalati költségvetés fontossága, illetve az optimális költségcsökkentés. Így kialakítottunk egy új programot, ami a gazdaságban tevékenykedők számára nyújt segítséget a nyomtatás terén. A részletek a cikk folytatásában.

Végre megvan a nyomtatónk, már csak az a dolgunk, hogy használjuk. Viszont vannak szarvashibák, amiket folyton elkövethetünk, ha nem figyelünk oda, és akkor a nyomtató élettartama jelentősen csökkenhet. Most összeszedünk 10 fontos pontot, amit nem szabad elkövetni, ha a nyomtatót hosszútávú használatra szánjuk, és idegeinket is meg szeretnénk kímélni a felesleges elpattanástól.
 

Nézegeti a tonereket a piacon, és látja, hogy nemcsak eredeti, hanem utángyártott tonert is lehet kapni, azonban ezekhez lehet nem mer nyúlni rossz tapasztalat, vagy az interneten keringő rossz pletyka miatt. Azonban új megoldás került a piacra, mely elhozza a valódi biztonságot és az alacsony árat: a Xerox piacra dobta a Xerox által utángyártott, 100%-ban új tonereket HP, Lexmark, Brother, OKI, Kyocera, Epson, Panasonic, és egyéb ismertebb nyomtatók részére. Ez mit jelent? Azt jelenti, hogy Xerox gyártmányú tonert használhat jóval olcsóbban meglévő lézernyomtatójában, legyen az HP nyomtató, Lemark, Brother, stb. Cikkünkben ezt vesézzük tovább.
 

„Ahány patron, annyi chip” - mondhatnánk, azonban azért nagyjából lehet különbséget tenni, egyszerűen chip és chip között. Cikkünkben bemutatjuk a leggyakrabban előforduló tintapatron chipeket és leírjuk előnyüket, hátrányukat, használatukat, illetve hogy lehet őket tönkretenni. A cikkünkben csak a tintasugaras nyomtatókról, illetve tintapatronokról beszélünk, a tonereket nem vesszük bele.


 

A külső tartályos nyomtatók jelentik a jövőt a legolcsóbb és egyben legkörnyezettudatosabb tintasugaras nyomtatás terén. Azonban ezek a nyomtatók teljesen új felhasználói szokásokat, illetve hozzáállást igényelnek.

Mostani cikkünkben a leglényegesebb tényeket, kérdéseket, különbségeket, hasonlóságokat vesszük sorra, mint például lehet-e a tintapatronos nyomtatókat külső tartályossá alakítani vagy mi a különbség a gyári külső tartály és az utólag beépített CISS rendszerek között. Kitérünk arra is, milyen papírra érdemes nyomtatni, és mire érdemes még figyelni.
 

Az elmúlt évek trendjeit nézve a piacon egyre jobban tért hódítanak az olcsón fenntartható nyomtatók, ezek közül is a külső tartályos készülékek, pl. az Epson ITS nyomtatói. Mivel az Epson nyomtatói magasabb átlagárban vannak, mint egy hétköznapi tintasugaras nyomtató (ennek okát később kifejtjük), ezért leginkább az olcsóbb készülékek, köztük az egyfunkciós L110, és a többfunkciós L355 volt az első generáció kedvenc elérhetőbb áron kapható nyomtatója.