Termékek Menü
0
   

Hogyan tisztítsunk Canon nyomtatófejet?

Hogyan tisztítsunk Canon nyomtatófejet?

Canon nyomtatófej tisztítás sokaknak okoz fejtörést: sajnos rengeteg hiedelem veszi körül a nyomtatófej tisztítást, itt az ideje, hogy megmutassuk, mi hogy végezzük ezt a feladatot, amikor a szoftveres fokozott tisztítás vagy egyéb szoftveres beavatkozás már nem hoz sikert. Ami nagyon fontos: ne vásároljunk különböző ultrahangos tisztító eszközöket, vagy drága kütyüket, sajnos ezek nem válnak be.

Tisztítófolyadék és légtelenítő korong segítségével, illetve türelemmel a nyomtatófejek nagy része menthető, de sajnos így is előfordulhat, hogy valamelyik nyomtatófej nem megmenthető. Cikkünkben a fejtisztítást írjuk le lépésről lépésre... Ezzel a Canon nyomtatófej tisztítási módszerrel a nyomtatófej „feléledési” arány jelentősen megnőtt, ráadásul minimális anyagi ráfordítással egy új fej / nyomtató árához képest.

Amit használunk:

  • Webshopunkban kapható tisztítófolyadék tintasugaras nyomtató részére.
  • Univerzális légtelenítő korong fecskendővel.
  • Törlőkendő.

Először is készítsük elő a terepet. Feltétlenül készítsünk ki törlőkendőt, illetve tanácsos kesztyűt is felvenni a művelethez. Nagyon fontos a nyugodt körülmények megteremtése, illetve az, hogy ne kapkodjunk, mindent szép lassan végezzünk el.
 

     
Nyissuk fel a nyomtató fedelét, várjuk meg, míg a patrontartó kocsi középre parkol. Szakítsuk meg az áramot a tápkábel kihúzásával.
   
Vegyük ki a tintapatronokat egyenként.
Ezt követően a fejtartó műanyagját
óvatosan hajtsuk fel.
       
              
Szívjunk fel a légtelenítő koronggal ellátott fecskendőbe tisztítófolyadékot, lehetőleg tele legyen a fecskendő.
 
Vegyük ki a nyomtatófejet a nyomtatóból. Figyeljünk arra, hogy ne érintkezzünk elektronikával. A nyomtatófejet tartsuk kézben, ne tegyük le.
       
 
Vigyük a nyomtatófejet mosdó fölé. A légtelenítő korongot szorosan illeszkedve helyezzük a problémás fúvókára. A nyomtatófejet két ujjal fogjuk a szélén, stabilan tartsuk, ne tegyük le sehova.
 
A fecskendőt lassan kezdjük el nyomni, figyeljünk arra, hogy semmit ne erőltessünk. A nyomás hatására tisztítófolyadék kerül a fúvókába.
Tinta fogja elhagyni a fejet (lásd: képen).
       
 
A műveletet minden problémás színnél megismételhetjük. Ha tovább szeretnénk folytatni a tiszítást, fogjunk egy kevésbé porózus törlőkendőt (zsebkendőt), áztassuk át tisztítófolyadékkal.
 
A nyomtatófejet ráhelyezzük a törlőkendőre. Figyeljünk arra, hogy ne érjünk hozzá elektronikához, illetve arra, hogy a törlőkendő mindig nedves maradjon a művelet alatt.
       
 
Fogjuk a nyomtató tisztító folyadékot, és minden fúvókára cseppentünk belőle, amellyel problémáink adódtak.
 
Hagyhatjuk állni a fejet a törlőkendőn,  de csak addig, amíg az nedves marad. Ha végeztünk, valami hasonló pacnit fogunk látni a törlőkendőn.
       
 
Ezután tegyük vissza a nyomtatófejet a nyomtatóba, győződjünk meg arról, hogy rendesen helyeztük vissza. Csatlakoztassuk vissza a tápkábelt.
 
Ezt követően tegyük vissza a tintapatronokat, majd nyomtathatunk. Ajánlott még egy fúvókaellenőrzési minta nyomtatása, hogy ellenőrizzük az eredményt.

 

Ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, megismételhetjük. Reméljük, hogy tudtunk segíteni! Ha bármilyen kérdése felmerül, várjuk levelét az info@nyomtassotthon.hu e-mail címen. Cikkünk tájékoztató és segítő jellegű, a felhasználói gondatlanságból eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Kijelentjük, hogy a www.nyomtassotthon.hu birtokolja az oldalainkon olvasható információkat. A www.nyomtassotthon.hu webshopot és oldalainak tartalmát, kialakítását nemzetközi és magyar törvények is védik. Tilos az oldalról származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: ciss
Gond van? Nincs!

NEM ELÉGEDETT? 14 napon belül visszaküldheti a csomagot, még akkor is, ha kipróbálta a terméket! Foxpost csomagautomata választása esetén visszaküldési költség sem terheli. A tájékoztatás nem teljes, részletek itt.

Nem használta fel?


Nem használta fel, amit vett? Nálunk lehetősége van (a 14 napos elálláson kívül) a vásárlástól számított 30 napon belül a termék visszaküldésre, amennyiben az bontatlan, sértetlen, újra eladható állapotban van. Részletek itt.

Szállítási módok

FoxPost csomagautomata átvétel: 799.- forint most akciós 590.- szállítási díjjal vehető igénybe, kényelmesen kivehető az automatából a termék. Akár sorbanállás nélkül intézheti, bankkártyával fizetve (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).  Nyomtató sajnos méreténél fogva így nem átvehető. A csomag átvételére az automatába érkezést követően 3 nap áll rendelkezésére.

GLS Csomagponttal történő kiszállítással is kérheti csomagját. Kényelmes megoldás. Bruttó 960.- szállítási díjjal vehető igénybe, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenesen választható. Nyomtató sajnos méreténél/súlyánál fogva így nem átvehető.
 

Pick Pack Pontos átvétel: 990.- forint szállítási díjjal rendelkezik, kényelmes megoldás, ha nem szeretné várni a futárt (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).


GLS futárszolgálattal történő kiszállítással, az ország egész területén, 1.390-1.590.- szállítási díjjal, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás.  Szállítási díjakért kattintson ide!

Partnereink


Fogyasztó Barát: webshopunk a Fogyasztó Barát közösség tagja. Ismerje meg jogait játékosan!


NyomtasSámán.hu: nyomtatók, tintapatronok, tonerek, olcsón - ismerje meg a nyomtatás varázslatos világát.

Válasszon jól!
Facebook