Termékek Menü
0
   

Hogyan tisztítsunk Epson nyomtatófejet?

2015-01-21 16:38:26
Hogyan tisztítsunk Epson nyomtatófejet?

A nyomtatófej tisztítás körül rengeteg városi legenda kering. Mi most megmutatjuk lépésről lépésre, hogy lehet egy Epson nyomtatófejet egyszerűen otthon kitakarítani, ha már a szoftveres segítség nem használ. Bemutatjuk a fejtisztítást, ráadásul több módon is, képekkel illusztrálva. Sajnos azt le kell szögeznünk, hogy vannak olyan nyomtatófejek, amelyek már nem menthetők a nagyon régóta beszáradt illetve rossz minőségű tinta miatt, azonban minden nyomtató megérdemel még egy esélyt.

Ezekkel a módszerekkel (illetve több várakozási idővel) a nyomtatófej „feléledési” arány jelentősen megnőtt.

Amit használunk:

  • Webshopunkban kapható tisztítófolyadék tintasugaras nyomtató részére
    (ha szublimációs tintát használt eredetileg a nyomtatóban, szublimációs tintához való folyadék szükséges).
  • Univerzális légtelenítő korong fecskendővel.
  • Törlőkendő.

Először is készítsük elő a terepet. Feltétlenül készítsünk ki törlőkendőt, illetve tanácsos kesztyűt is felvenni a művelethez. Nagyon fontos a nyugodt körülmények megteremtése, illetve az, hogy ne kapkodjunk, mindent szép lassan végezzünk el. Ajánlott a készülék áramtalanítása a tisztítás alatt.
 

 
Készítsük ki a tisztítófolyadékot és a légtelenítőkorongot fecskendővel. Készítsünk elő törlőkendőt is.
              
Szívjunk a fecskendőbe tisztítófolyadékot a képen látható módon. Figyeljünk a légtelenítő korong állására.
       
         
A légtelenítő korongot óvatosan az Epson nyomtatófej egyik fúvókacsonkjára helyezzük.
 
Figyeljünk arra, hogy megfelelően csatlakozzon
a korong a nyomtatófejre.
       
 
A fecskendőt nagyon lassan elkezdjük nyomni, hogy a tisztítófolyadék a nyomtatófejbe kerüljön. Kb. 2-3ml-t használunk el színenként.
Fontos, hogy ne erőltessünk semmit, még akkor sem, ha ellenállást tapasztalunk. Lassan, óvatosan végezzük a műveletet.
    
Hagyjuk a tisztítófolyadékot állni a fejben. A műveletet ismételjük meg minden szín esetén, amelyiknél szükségesnek látjuk.
Pár óra (vagy nap) állást követően végezzünk próba nyomtatást. Ha szükséges, a műveletet kezdjük elölről vagy lépjünk a második módszerhez.

 

Ha ez a fenti módszer nem vezet eredményre, vagy nem rendelkezünk légtelenítő koronggal, az alábbi megoldás is segíthet. Figyeljünk arra, hogy mindent nyugodtan, lassan, erőltetés nélkül végezzünk.

          
A nyomtatófejet parkoltassuk középre,
majd áramtalanítsuk a készüléket.
                   
Helyezzünk a nyomtatófej mellé egy kevésbé porózus papírzsebkendőt.
       
 
Tisztítófolyadékot csepegtetünk a zsebkendőre, úgymond átitatjuk vele. Figyeljünk arra, hogy a tiszítás közben a zsebkendő ne száradjon ki.
 
Míg a bal kezünkkel lenyomjuk a zsebkendőt, a jobb kezünkkel óvatosan a fejet rátoljuk a zsebkendőre. Ne erőltessünk semmit.
       
 
Hagyjuk a nyomtatófejet a zsebkendőn állni, amíg az nedves. Száraz zsebkendőn nem állhat.
Figyeljünk arra, hogy a zsebkendő sehol ne legyen felgyűrődve, a fej ne legyen kitéve nagyobb ellenállásnak.
 


Kb. 5-60 perc várakozást követően a fejet toljuk óvatosan vissza a helyére.
Nézzük meg az eredményt.
Készítsünk próba nyomtatást. Ha szükséges, ismételjük meg a tisztítást.


Videó segítség:A két módszert tetszés szerint kombinálhatjuk, megismételhetjük. Reméljük, hogy tudtunk segíteni! Ha bármilyen kérdése felmerül, várjuk levelét az info@nyomtassotthon.hu e-mail címen. Cikkünk tájékoztató és segítő jellegű, a felhasználói gondatlanságból eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Kijelentjük, hogy a www.nyomtassotthon.hu birtokolja az oldalainkon olvasható információkat. A www.nyomtassotthon.hu webshopot és oldalainak tartalmát, kialakítását nemzetközi és magyar törvények is védik. Tilos az oldalról származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: ciss
Gond van? Nincs!

NEM ELÉGEDETT? 14 napon belül visszaküldheti a csomagot, még akkor is, ha kipróbálta a terméket! Foxpost csomagautomata választása esetén visszaküldési költség sem terheli. A tájékoztatás nem teljes, részletek itt.

Nem használta fel?


Nem használta fel, amit vett? Nálunk lehetősége van (a 14 napos elálláson kívül) a vásárlástól számított 30 napon belül a termék visszaküldésre, amennyiben az bontatlan, sértetlen, újra eladható állapotban van. Részletek itt.

Szállítási módok

FoxPost csomagautomata átvétel: 799.- forint most akciós 590.- szállítási díjjal vehető igénybe, kényelmesen kivehető az automatából a termék. Akár sorbanállás nélkül intézheti, bankkártyával fizetve (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).  Nyomtató sajnos méreténél fogva így nem átvehető. A csomag átvételére az automatába érkezést követően 3 nap áll rendelkezésére.

GLS Csomagponttal történő kiszállítással is kérheti csomagját. Kényelmes megoldás. Bruttó 960.- szállítási díjjal vehető igénybe, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenesen választható. Nyomtató sajnos méreténél/súlyánál fogva így nem átvehető.
 

Pick Pack Pontos átvétel: 990.- forint szállítási díjjal rendelkezik, kényelmes megoldás, ha nem szeretné várni a futárt (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).


GLS futárszolgálattal történő kiszállítással, az ország egész területén, 1.390-1.590.- szállítási díjjal, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás.  Szállítási díjakért kattintson ide!

Partnereink


Fogyasztó Barát: webshopunk a Fogyasztó Barát közösség tagja. Ismerje meg jogait játékosan!


NyomtasSámán.hu: nyomtatók, tintapatronok, tonerek, olcsón - ismerje meg a nyomtatás varázslatos világát.

Válasszon jól!
Facebook