Termékek Menü
0
   

Hogyan tisztítsunk HP nyomtatófejet?

Hogyan tisztítsunk HP nyomtatófejet?

A tintasugaras nyomtatók nagy hátránya az, hogyha nem használjuk, akkor beszáradnak. Azonban a nyomtatófej beszáradáson az esetek nagy részében lehet segíteni otthon, a megfelelő eszközökkel (sajnos azonban vannak így is menthetetlen példányok, de minden nyomtató megérdemel még egy esélyt, főleg, hogy minimális beruházást igényel a művelet). Nagyon sok téves információ kering azzal kapcsolatban, hogy lehet egy nyomtatófejet visszahozni a működők sorába: cikkünk a nyomtatófej fizikai tisztításában segít HP nyomtató esetén, ha már a szoftveres segítség már egyáltalán nem használ...

Ezzel a HP nyomtatófej tisztítási módszerrel a nyomtatófej „feléledési” arány jelentősen megnőtt.

Amit használunk:

  • Webshopunkban kapható tisztítófolyadék tintasugaras nyomtató részére.
  • Univerzális légtelenítő korong fecskendővel.
  • Törlőkendő (vész esetére).

Először is készítsük elő a terepet. Feltétlenül készítsünk ki törlőkendőt, illetve tanácsos kesztyűt is felvenni a művelethez. Nagyon fontos a nyugodt körülmények megteremtése, illetve az, hogy ne kapkodjunk, mindent szép lassan végezzünk el.

 

                  
Készítsük elő a terepet: mindent pakoljunk el, ami tintás lehet a környezetben. Majd a légtelenítő korong fecskendőjébe óvatosan szívjunk tisztítófolyadékot.
       
A nyomtató fedelét hajtsuk fel, ekkor a fej középre parkol. Áramtalanítsuk a készüléket (húzzuk ki a tápkábelt). Ha van a nyomtatóban tintapatron, távolítsuk el azokat is.
         
   
A nyomtatófej mellett lévő kart húzzuk fel, majd a nyomtatófejet óvatosan vegyük ki a nyomtatóból. Figyeljünk arra, hogy az elektronikával és a nyomtatófej aljával ne érintkezzünk.
 


A nyomtatófejen lévő műanyagot óvatosan húzzuk fefele az ujj irányába, ahogy a képen is látszik. Ne feszítsünk, ne erőltessük, óvatosan végezzük a műveletet.

         
   
Tehát leszedjük a nyomtatófejen lévő műanyagot. Figyeljünk arra, hogy ne érintkezzünk most sem elektronikával vagy a fej aljával.
 
Mosdó fölé visszük a nyomtatófejet, két ujjal a két oldalát fogva. Használni kezdjük a tisztítófolyadékot és a légtelenítő korongot a fecskendővel.
         
   


Az adott színre helyezzük a légtelenítő korongot, figyeljünk arra, hogy tökéletesen illeszkedjen a fúvókára a korong pereme.

 
A fecskendőt elkezdjük nyomni, óvatosan.
Ekkor látni fogjuk, ahogy a képen is, hogy tinta hagyja el a fejet.
         
   

Minden problémás színnél megismételhetjük, nem kell hozzá külön légtelenítő korongot venni, elég egyet felhasználni a tisztításhoz.

 
A nyomtatófejet helyezzük vissza a nyomtatóba. Ezt követően a tintapatronok visszatétele után próbanyomtatást végezzünk.
         
   
Ha a nyomtatófej még így sem állt teljesen helyre, alkalmazhatunk még egy megoldást: ha van otthon üres tintapatronunk, vegyük elő. Készítsük elő a tisztítófolyadékot is.
 
Itassuk át a tintapatronokat a képen látható módon tisztítófolyadékkal, majd helyezzük a nyomtatóba az átitatott tintapatronokat és órákig, napokig hagyjuk állni beszáradástól függően.


Ezt követően próba nyomtatást végezhetünk. Ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, megismételhetjük. Reméljük, hogy tudtunk segíteni! Ha bármilyen kérdése felmerül, várjuk levelét az info@nyomtassotthon.hu e-mail címen. Cikkünk tájékoztató és segítő jellegű, a felhasználói gondatlanságból eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Kijelentjük, hogy a www.nyomtassotthon.hu birtokolja az oldalainkon olvasható információkat. A www.nyomtassotthon.hu webshopot és oldalainak tartalmát, kialakítását nemzetközi és magyar törvények is védik. Tilos az oldalról származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: ciss
Gond van? Nincs!

NEM ELÉGEDETT? 14 napon belül visszaküldheti a csomagot, még akkor is, ha kipróbálta a terméket! Foxpost csomagautomata választása esetén visszaküldési költség sem terheli. A tájékoztatás nem teljes, részletek itt.

Nem használta fel?


Nem használta fel, amit vett? Nálunk lehetősége van (a 14 napos elálláson kívül) a vásárlástól számított 30 napon belül a termék visszaküldésre, amennyiben az bontatlan, sértetlen, újra eladható állapotban van. Részletek itt.

Szállítási módok

FoxPost csomagautomata átvétel: 799.- forint most akciós 590.- szállítási díjjal vehető igénybe, kényelmesen kivehető az automatából a termék. Akár sorbanállás nélkül intézheti, bankkártyával fizetve (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).  Nyomtató sajnos méreténél fogva így nem átvehető. A csomag átvételére az automatába érkezést követően 3 nap áll rendelkezésére.

GLS Csomagponttal történő kiszállítással is kérheti csomagját. Kényelmes megoldás. Bruttó 960.- szállítási díjjal vehető igénybe, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenesen választható. Nyomtató sajnos méreténél/súlyánál fogva így nem átvehető.
 

Pick Pack Pontos átvétel: 990.- forint szállítási díjjal rendelkezik, kényelmes megoldás, ha nem szeretné várni a futárt (ingyenes szállítás bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén).


GLS futárszolgálattal történő kiszállítással, az ország egész területén, 1.390-1.590.- szállítási díjjal, bruttó 30.000.- forint feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás.  Szállítási díjakért kattintson ide!

Partnereink


Fogyasztó Barát: webshopunk a Fogyasztó Barát közösség tagja. Ismerje meg jogait játékosan!


NyomtasSámán.hu: nyomtatók, tintapatronok, tonerek, olcsón - ismerje meg a nyomtatás varázslatos világát.

Válasszon jól!
Facebook