Kedves Látogatónk! Ahogy más webshopok is, mi is cookie-kat használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Kérjük, ha elfogadja, nyomja az "Elfogadom" gombot. A beállítások módosításánál pedig megadhatja, mely cookie használatát engedélyezi. További információkat Adatvédelmi tájékoztatónk nyújt.
Termékek Menü

A jéghegy csúcsa és ami alatta van: biztos megéri az olcsóbb, eredetinek tűnő kellékanyag?

Biztosan már Ön is észrevette, hogy egyes kereskedőknél a nyomtató kellékanyag igencsak olcsó, és úgy látja, hogy akár ezreket /  tízezreket is spórolhat akkor, ha a legolcsóbb helyről veszi meg a tintapatront, tonert vagy nyomtatót. De biztos, hogy spórol? Szíve joga bárhonnan vásárolni, azonban tájékoztatta bárki is, hogy a kellék honnan való? Valóban az, aminek látszik? Úgy gondolja, hogy ez Önt nem érdekli, hiszen rengeteget spórolt az olcsóbb kellékanyaggal, azonban ez igencsak fontos kérdés.

Ugyanis ha nem megfelelő helyről vásárol, nemcsak a pénzét kockáztatja, hanem a nyomtatója épségét is: rengeteg rejtett költséggel kell számolnia, ha nem figyel oda.Mit jelent a nem megfelelő forrás? Sajnos ahogy más termékeknél, a nyomtatókellékeknél is előfordul a hamisítás illetve nem tiszta importú, ismeretlen forrású termék. Olcsó húsnak híg a leve.

 

A hamisított termékek rosszabb minőségűek, kárt tehetnek a készülékben és több rejtett költséget is okozhat:

  • az illesztések nem pontosak, a kellékanyag ereszthet (ez leginkább tonereknél szokott előfordulni), ezzel kárt okozva a nyomtatóban, emellett kiesett üzemidőt okozhatnak, egyszóval visszaveti Önt a munkájában és felesleges idegességet okoz
  • „véletlenül” a nagyobb, L-es, XL-es kapacitás van a dobozra írva, miközben a dobozban rejlő termék S-es, kis kapacitású, így kevesebbet nyomtathat
  • vagy csak egyszerűen nincs annyi beletöltve, amennyi rá van írva
  • a chip nem felismerhető, így használatba sem tudja venni a tintapatront / tonert
  • egészségügyi kockázatokkal is számolnia szükséges a szivárgó tonerpor miatt

Általánosítani nem lehet, azonban kellő odafigyeléssel elkerülheti, hogy átverjék.

 

Amit tehet, hogy ne verjék át:

  • nézzen utána kitől vásárol (vásároljon hivatalos forrásból)
  • a csomagolás természetellenes gyűröttsége már gyanús lehet a hamisításnál
  • az eredeti kellékanyagokon lévő eredetiség matrica megtalálható-e a terméken
  • figyeljen rá, ha irreálisan nagy árkülönbség van két ugyanolyannak látszó termék között (itt biztos nincs valami rendben)

A nagyobb gyártók pélául rengeteg figyelmet szentelnek a hamisítás elleni védelemre. A  HP egy kiadványt is készített, melyet itt elérhet: http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/c03788008.pdf
 

Nézzen csak körül az árösszehasonlító oldalakon, milyen különbségek vannak az árak között: nem gyanús, hogy egyes kereskedők első helyeken vannak az adott termékeknél? Ön szerint ez azért van, mert a többi kereskedő annyira pénzéhes, hogy 100%-os hasznot rak a termékre, ő pedig, mint szegény versenyző hal a tengerben, kisebb haszonkulccsal dolgozik? Nem, nem így van. A válasz: nem hivatalos forrásból szerzi be a termékeket. Nem töredékáron adja a terméket, hanem készletkisöprő akciónak álcázza, így Ön naivan úgy gondolja, hogy nem lehet ebben semmi rossz. Pedig nem kis kockázatot rejt.
 

Természetesen minden kereskedő, pénzből él, ahogy Ön is. A kerekeskedők állandó feladata, hogy versenyezzenek az árakkal az Ön kegyeiért. Azonban a legtöbben nem pénzéhesek, és nem azért kerül annyiba egy termék, mert magas a haszonkulcs. Konkrétan mi, eredeti kellékek esetén 0,5% - 1% közötti haszonkulccsal dolgozunk. Soknak tartja? Tudja mit? Inkább odaadjuk haszon nélkül a terméket, minthogy hamisítokat támogassunk. Ha haszon nélkül szeretné a terméket megkapni, kérjük a megjegyzés rovatba jelezze megrendeléskor. De mi is jelent az 0,5% - 1% haszon? Ez egy 10.000 forintos terméknél 500 – 1000 forint. Ebből fedezzük az adókat, a dolgozóink bérét, a marketing költségeket, a csomagolási költségeket, esetleges károkat és visszáru költségeket (pl. át nem vett csomagok), és az egyéb számlákat, fenntartási költségeket is ebből fizetjük.

 

Félreértés ne essék, nem az utángyártott kellékek ellen kampányolunk. Hiszen vannak nagyon jó minőségű utángyártott tonerek és tintapatronok. Ebben a cikkben csak szeretnénk tájékoztatni arról, hogy korántsem mindegy hol és mit vásárol a készülékbe, legyen az eredeti vagy utángyártott kellékanyag. A nyomtassotthon.hu webshopon lévő kellékanyagok, nyomtatók hivatalos forrásból származnak. Hivatalos Epson, HP, OKI és Xerox partnerek is vagyunk. Így biztos lehet abban, hogy a nyomtatókelléke garanciával rendelkezik és az esetleges meghibásodás esetén segítséget kap. Minek kockáztatna? Nálunk garantáltan azt kapja, amit rendelt. Tehát irány a shop, vegye meg nálunk a hivatalos forrásból származó kellékeket.

 

 

 

A cikk eredeti oldalának megosztását a közösségi oldalakon köszönjük! 
Tilos az oldalról származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése engedélyünk nélkül.
A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.